+36 20 320 1993 luca.lakatos@gmail.com
Oldal kiválasztása

Levegőzni kell, akkor is, ha hidegebb van. Ha esik, ha fúj.

Ha nem akarsz egy helyben állva fagyoskodni egy parkban, téren, játszótéren, itt van néhány ötlet az őszi napokra.

Kicsikkel ott a babakocsis futás (https://www.facebook.com/fussbabakocsival/), ami engem konkrétan a szülés utáni depresszióból húzott ki. Szuper online közösséget, szakértőket találhattok az interneten, szóval senkinek nem kell attól tartania, hogy esetleg rosszat tesz a gyerekének ezzel a sporttal. A lényeg, mint minden sportnál, itt is a fokozatosság és az általános babakocsis futó szabályok betartása. Ha a babád elmúlt fél éves, van megfelelő babakocsid (amit itt bérelni is tudsz – https://babaguz.hu/), már csak el kell indulnod. Ígérem a legjobb dolog, ha ki szeretnéd szellőztetni a fejed és mozogni szeretnél.

Nagyobbakkal elkezdhettek együtt mozogni. Szuper dolog együtt rollerezni, bringázni és nem csak a gyerekek után loholva cipelni az ovis-isis cuccait. Induljatok el együtt, tegyetek egy kört, vagy legyen cél egy kedvenc játszótér! Amire érdemes figyelni, hogy legyen nálatok valami enni és innivaló, éhenhalás ellen. Jó, ha visztek váltóruhát, ha sok a pocsolya, vagy vízpartra mentek, mert sose lehet tudni. Nekem személy szerint az egyik parám, hogy az elázott és ettől érthetően feldúlt gyerekkel még haza is kell jutni.

Kisiskolásokkal a határ a kinti sportolásban már a csillagos ég, edzettségtől és kedvtől függően futhattok is együtt, vagy bármilyen sportot űzhettek, a lényeg, hogy szívesen menjetek együtt.

A közös túrázás egész pici gyerekektől az egész nagyokig lehet szuper közös élmény, ha figyeltek a megfelelő terep és táv kiválasztásánál a családotok adottságaira.

A sportban, mint az élet más területein is, a szülők a saját példájukkal adhatják a legnagyobb muníciót gyereküknek. Aki úgy nő fel, hogy természetes számára, hogy sportol a család, azt egész életében el fogja kísérni a mozgás szabadsága.

Öltözzetek rétegesen és érezzétek jól magatokat kint!